Varíme na intráku #4: Kuracie prsia v syrovej omáčke

Vitajte v ďalšej časti Varíme na intráku! Dúfame, že sa ešte stále oblizujete po predošlom recepte na sladkú smotanovú tortu. Teraz potešíme milovníkov mäska, najmä toho kuracieho. Recept je opäť jednoduchý a nenáročný na čas, zvládnete si ho pripraviť aj počas okna medzi prednáškami. Pripravte si s nami kuracie prsia v syrovej omáčke.

Na prípravu budeme potrebovať:

  • kuracie prsia
  • ryžu/cestoviny/hranolky
  • syrokrém
  • syr na strúhanie
  • smotanu na varenie/šľahanie
  • mlieko
  • hladkú múku
  • cesnak
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Množstvo surovín použite podľa toho, koľko porcií si chcete pripraviť.

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájame na plátky alebo kocky podľa toho, čo nám viac vyhovuje. Vložíme do osolenej vody, môžeme použiť aj štipku vegety. Medzitým si do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu na prílohu. K tomuto jedlu sa hodí ryža, cestoviny, ale aj hranolky. Je len na vás, ktorú prílohu si vyberiete alebo ktorú obľubujete viac.

IMG_20151112_192130

2. Keď budú kuracie prsia uvarené a mäkké, pridáme syrokrém a nastrúhaný syr. Nezabudneme miešať, aby sa nám syr neprilepil na dno hrnca. Pridáme pretlačený cesnak, korenie, môžeme použiť aj rôzne bylinky podľa chuti.

IMG_20151112_195518

3. Keď sa syr roztopí, pridáme smotanu. Necháme prevariť.

IMG_20151112_195829

4. Omáčka bude pravdepodobne redšia, preto ju budeme musieť zahustiť. V troche mlieka rozmiešame hladkú múku, pozor však, aby sa nám nevytvorili hrčky. Keď omáčka vrie, pomaly a za stáleho miešania prilievame zmes múky a mlieka. Naozaj prilievame pomaly, pretože ak by sme naliali všetko naraz, omáčka by mohla zhustnúť až príliš.

IMG_20151112_200118

5. Keď má omáčka tú správnu konzistenciu a zovrie, môžeme ju odstaviť. Prílohu uvaríme podľa návodu na obale.

IMG_20151112_200400

6. Môžeme podávať. Ryžu môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou pre krajší vzhľad a chuť, ale vôbec nemusíme. Prajeme dobrú chuť! 🙂

IMG_20151112_200636

 Autorka: Andrea Kršková
Foto: autorka

Zdieľajte článok

Komentáre:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.