Varíme na intráku #9: Kuracia pečienka s lečom

Kuracia pečienka patrí medzi suroviny, ktoré niektorí ľudia obľubujú, iní ju nenávidia. Ak však patríte do prvej skupiny, určite si vyskúšajte pripraviť tento recept. Je naozaj veľmi jednoduchý a príprava nezaberie viac ako polhodinu.

Na prípravu budeme potrebovať:

  • kuraciu pečienku
  • cibuľu
  • lečo
  • olej
  • čierne korenie
  • červenú papriku
  • vegetu

Postup:

1. Kuraciu pečienku si zbavíme blán a nakrájame na menšie kúsky.

IMG_20160121_133113

2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme dozlata na oleji. Potom pridáme nakrájané pečienky a pár minút orestujeme.

IMG_20160121_134239

3. Pridáme trochu mletej červenej papriky (môže byť aj pikantná), čierneho korenia a vegety. V žiadnom prípade pečienku neosolíme, pretože by stvrdla. Pridáme aj lečo a trochu podlejeme vodou.

IMG_20160121_134623

4. Necháme niekoľko minút podusiť, kým sa omáčka nezredukuje. Pečienka je hotová vtedy, keď ju prekrojíme a je celá hnedá, aj v strede a je mäkká. Podávame s ryžou, cestovinami, haluškami, vlastne s čímkoľvek, pretože toto jedlo sa hodí k akejkoľvek prílohe. Prajeme dobrú chuť! 🙂

IMG_20160121_140623

Autorka: Andrea Kršková
Foto: autorka

Zdieľajte článok

Komentáre:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.