
Opäť tu máme ďalšie číslo Vášho obľúbeného časopisu a ako sme sľúbili, zase Vám prinášame rýchle, jednoduché a osvedčené kulinárske špeciality. Tentoraz si Vás dovoľujeme pozvať na chutný paprikáš.
Prísady:
0,5 kg zemiakov
1 celá cibuľa
1 paradajka
soľ
2 lyžičky oleja
červená paprika
2 dcl horúcej vody
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Do nádoby nalejeme olej, pridáme očistenú a nadrobno narezanú paradajku a cibuľu. To všetko necháme 4 minúty podusiť pri výkone 500 W. Potom pridáme červenú papriku, nakrájané zemiaky a dochutíme. Dôkladne premiešame a zalejeme horúcou vodou. Prikryjeme a varíme 20 minút pri výkone 500 W. V polčase zamiešame a po 20 minútach necháme 5 minút odstáť. Ak chcete mať výdatnejšiu porciu, pridajte pred koncom varenia nakrájané párky. Servírujte s chlebom, kyslou smotanou a uhorkami. Prajeme dobrú chuť! 🙂
autor článku: Sabína Nagyová
zdroj foto: gurman.rimava.sk