Vysokoškolské cookies

Často dostanete na intráku chuť zhltnúť niečo sladké, ale bufet je už zatvorený a nie je to až také akútne, aby ste začali obhrýzať rohy starých poličiek? Aj na takúto situáciu má Občas nečas riešenie. Upečte si s nami chutné vysokoškolské cookies.

Tieto sladké keksíky plné čokolády, orieškov, s vôňou škorice si totiž môžete upiecť doma počas víkendu a potom ich dať do dózy a uložiť ako núdzovku do kúta intrákovej izby. A kedykoľvek, keď vás začne naháňať „mlsná“, si ich vytiahnite a s chuťou pochrumkajte. Garantujeme, že aj učenie pôjde jednoduchšie!

Na dva pekáče (aby ste sa rozdelili aj so spolubývajúcimi) potrebujete:

  • 170 g masla v izbovej teplote
  • 150 g čokolády na varenie
  • 25 g arašidov, lieskových či vlašských orechov
  • 300 g hladkej múky
  • 1 kávová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 kávovú lyžičku mletej škorice
  • 3 polievkové lyžice smotany na varenie (mlieka)

Najskôr si nasekajte čokoládu a oriešky nadrobno , vyložte pekáč papierom na pečenie a predhrejte rúru na 180°C.

vysokoskolske cookies1

Zmäknuté maslo vyšľahajte s kryštálovým cukrom a postupne zašľahajte obe vajíčka. V druhej miske si zmiešajte hladkú múku s kypriacim práškom a škoricou. Túto sypkú zmes postupne prisypte do pripraveného krému. Do vzniknutého cesta primiešajte smotanu a potom čokoládu s orieškami.

vysokoskolske cookies2

Na pekáč s papierom  pomocou lyžičiek rozmiestnite guľôčky cesta.

vysokoskolske cookies3

Pečte približne desať minút, až kým koláčiky nebudú na povrchu jemne dozlata.

Dobrú chuť a príjemné sladké učenie!

vysokoskolske cookies4

autorka: Veronika Miháliková
foto: autorka

 

Zdieľajte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.