Varíme na intráku #1: Špagety s bolonskou omáčkou

Vitajte v našej novej rubrike Varíme na intráku! Táto rubrika je venovaná všetkým študentom, ktorých už nebaví stravovať sa paštétami, šunkou či v univerzitnej jedálni, ale túžia sa zdokonaliť vo varení a vyskúšať niečo nové. Všetky jedlá v tejto rubrike budú nenáročné na prípravu, čas, ale taktiež pre vašu peňaženku. Vieme, že kuchynky na intrákoch sú obmedzené, tieto jedlá preto zvládnete bez problémov uvariť aj na klasickej dvojplatničke.

Dnes si pripravíme jednoduché, no veľmi chutné jedlo – špagety s bolonskou omáčkou. Toto jedlo má veľa variantov, môžete si suroviny upraviť podľa vlastnej chuti, taktiež dochutiť bylinkami podľa seba. Množstvo surovín je taktiež na vašom výbere. Ak však chcete menej porcií, recept si pripravte z polovičnej dávky.

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 1 balenie špagiet
  • 500 g mletého mäsa
  • olej
  • 1 cibuľu
  • cesnak
  • paradajkový pretlak
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • červenú mletú papriku
  • chilli omáčku
  • fazuľu v konzerve (nemusí byť)
  • syr na posypanie

IMG_20151105_173523

Postup:

1. Pokrájame si cibuľu nadrobno a orestujeme na panvici alebo v menšom hrnci dozlata. Potom pridáme mleté mäso a pražíme, kým mäso nezhnedne. Medzitým si vo väčšom hrnci dáme variť vodu na špagety.

IMG_20151105_175452

2. K mäsu pridáme všetky koreniny podľa chuti, prelisovaný cesnak, paradajkový pretlak a ak máte chuť, tak aj fazuľu v konzerve. Nič ňou nepokazíte, omáčka bude ešte chutnejšia a sýtejšia. S cesnakom nemusíme šetriť, toto jedlo si ho vyžaduje. Všetko poriadne zamiešame a necháme variť niekoľko minút, aby omáčka prešla všetkými chuťami.

IMG_20151105_175942

3. Špagety uvaríme podľa návodu v dostatočnom množstve osolenej vody. Scedíme, prepláchneme pod tečúcou vodou a polejeme kvapkou oleja, aby sa nezlepili. Omáčku netreba nijak zahusťovať, počas varenia sa zredukuje a vytvorí sa dokonalá konzistencia. IMG_20151105_181604

Gratulujeme! Vaše špagety s bolonskou omáčkou sú na svete! Môžete podávať posypané strúhaným syrom. Dobrú chuť! 🙂

IMG_20151105_184054

autorka: Andrea Kršková
foto: autorka

Zdieľajte článok

Komentáre:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.