Máte už po krk mäsa a dali by ste si niečo ľahšie a zdravšie, no nič vám nenapadá? Inšpirujte sa týmto jednoduchým receptom na paradajkovú omáčku so syrom tofu, ktorá dostatočne zasýti, ale aj poteší vaše chuťové poháriky.
Na prípravu budeme potrebovať:
- paradajky
- cibuľu
- cesnak
- olivový olej
- tofu syr
- biele víno
- soľ
- korenie
- bazalku
- cestoviny
Postup:
1. Paradajky zalejeme horúcou vodou a necháme ich pár minút postáť.
2. Schladíme ich pod studenou vodou a nožom ošúpeme kožu. Nakrájame na malé kúsky.
3. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané paradajky a pretlačený cesnak. Necháme pár minút podusiť, aby paradajky trochu zmäkli.
4. Aby sme dosiahli jemnú konzistenciu omáčky, paradajkovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Ak však obľubujete omáčku s kúskami rajčín, tento krok môžete vynechať.
5. Pridáme biele víno, koreniny, soľ podľa chuti a necháme pár minút povariť. Napokon pridáme nakrájané tofu na menšie kocky.
6. Necháme ešte pár minút povariť, aby sa všetky chute prepojili. Podávame s cestovinami akéhokoľvek tvaru, podľa chuti a obľuby. Pred podávaním môžeme posypať strúhaným syrom. Prajeme dobrú chuť! 🙂
Autorka: Andrea Kršková
Foto: autorka