Varíme na intráku #8: Cestoviny s paradajkovou omáčkou a tofu

Máte už po krk mäsa a dali by ste si niečo ľahšie a zdravšie, no nič vám nenapadá? Inšpirujte sa týmto jednoduchým receptom na paradajkovú omáčku so syrom tofu, ktorá dostatočne zasýti, ale aj poteší vaše chuťové poháriky.

Na prípravu budeme potrebovať:

  • paradajky
  • cibuľu
  • cesnak
  • olivový olej
  • tofu syr
  • biele víno
  • soľ
  • korenie
  • bazalku
  • cestoviny

Postup:

1. Paradajky zalejeme horúcou vodou a necháme ich pár minút postáť.

IMG_20160118_195303

2. Schladíme ich pod studenou vodou a nožom ošúpeme kožu. Nakrájame na malé kúsky.

IMG_20160118_200119

3. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané paradajky a pretlačený cesnak. Necháme pár minút podusiť, aby paradajky trochu zmäkli.

IMG_20160118_202224

4. Aby sme dosiahli jemnú konzistenciu omáčky, paradajkovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Ak však obľubujete omáčku s kúskami rajčín, tento krok môžete vynechať.

IMG_20160118_202912

5. Pridáme biele víno, koreniny, soľ podľa chuti a necháme pár minút povariť. Napokon pridáme nakrájané tofu na menšie kocky.

IMG_20160118_203303

6. Necháme ešte pár minút povariť, aby sa všetky chute prepojili. Podávame s cestovinami akéhokoľvek tvaru, podľa chuti a obľuby. Pred podávaním môžeme posypať strúhaným syrom. Prajeme dobrú chuť! 🙂

IMG_20160118_204523

Autorka: Andrea Kršková
Foto: autorka

Zdieľajte článok

Komentáre:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.