Varíme na intráku #3: Najjednoduchšia nepečená torta

Vitajte pri tretej časti našej novej rubriky Varíme na intráku! Veríme, že naše dva predošlé recepty ste vyskúšali a že vám chutili. Tentoraz vám prinášame niečo sladké. Určite sa vám pravidelne stáva, že vás na intráku prepadne neskutočná chuť na niečo sladké, no babkina štrúdľa je niekoľko desiatok či stoviek kilometrov ďaleko. Čo robiť v takomto prípade? Občas nečas má pre vás jedinečné a jednoduché riešenie! Pripravte si s nami nepečenú smotanovú tortu, ktorá je aj pre úplných začiatočníkov v kuchyni.

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 2 kyslé smotany
  • 3 ks vanilkového cukru
  • piškóty
  • ovocie (čerstvé alebo kompótové)
  • kávu (nemusí byť)
  • čokoládu na ozdobu

IMG_20151112_194846

Postup:

1. V miske si zmiešame kyslú smotanu spolu s vanilkovým cukrom. Ak by bola smotana málo sladká, môžeme pridať aj kryštálový cukor.

IMG_20151112_203717

2. Pripravíme si tortovú formu. Ak takúto formu nemáte, to vôbec nevadí. Môžete použiť akúkoľvek misku. Na dno poukladáme piškóty, môžeme pokvapkať kompótovou šťavou.

IMG_20151112_204113

3. Na piškóty nanesieme vrstvu smotanového krému a navrstvíme ovocie. Môžeme použiť čerstvé, ale nič sa nepokazí ani kompótovým. Druh ovocia je taktiež na vašej vlastnej voľbe a preferencii.

IMG_20151112_204339

4. Na ovocie znovu poukladáme piškóty. Môžeme ich namáčať v káve, aby torta získala ešte lepšiu chuť, ale vôbec nemusíme. Na piškóty znovu navrstvíme krém a poukladáme ovocie. Pokračujeme, až kým neminieme celý krém a ovocie. Tortu zakončíme vrstvou krému.

IMG_20151112_205403

5. Tortu môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou alebo ovocím. Dáme zachladiť, najlepšie na celú noc. Alebo si tortu pripravíme ráno a večer môžeme jesť.  🙂 Takže torta je hotová. Aké jednoduché, však? Prajeme dobrú chuť! 🙂

IMG_20151112_205910

autorka: Andrea Kršková
foto: autorka

 

Zdieľajte článok

Komentáre:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.