
Skúškové obdobie máme v plnom prúde a ani v tomto čase nesmieme zabúdať na normálne jedlo. Na intráku teraz trávite určite dlhé dni, preto si počas učenia dajte prestávku a pripravte si tento chutný recept. V dnešnej časti vám prinášame kuracie prsia na šampiňónoch.
Na prípravu budeme potrebovať:
- kuracie prsia
 - šampiňóny (čerstvé alebo z konzervy)
 - olej
 - cibuľu
 - hladkú múku
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 - mletú červenú papriku
 - prílohu podľa chuti
 
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme z oboch strán.
2. Kuracie prsia jemne obalíme v hladkej múke.
3. V hrnci si rozpálime olej a obalené prsia prudko opražíme z oboch strán. Odložíme bokom.
4. Vo výpeku opražíme dozlata cibuľu.
5. Pridáme nakrájané šampiňóny alebo šampiňóny z konzervy a niekoľko minút opražíme.
6. Pridáme mletú červenú papriku, soľ, korenie podľa chuti, taktiež môžeme pridať iné koreniny. Zalejeme vodou a vložíme opražené kuracie prsia.
7. Podusíme niekoľko minút, kým mäso úplne nezmäkne a neprejde všetkými chuťami. Ak bude omáčka veľmi riedka, zahustíme ju hladkou múkou zmiešanou vo vode.
Podávame s čímkoľvek. Hodí sa k tomu ryža, hranolčeky, zemiaky, tarhoňa 🙂 Prajeme dobrú chuť!
autorka: Andrea Kršková
  Foto: autorka







