Varíme na intráku #10: Nepečený BeBe koláč

Vitajte už v desiatej časti našej rubriky Varíme na intráku! Dnes si po dlhšej dobe pripravíme chutný koláč, na ktorý nepotrebujete žiadnu rúru, pretože je nepečený. Príprava je navyše veľmi jednoduchá a zvládne ju úplne každý, aj antitalent do pečenia 🙂

Na prípravu budeme potrebovať:

  • BeBe keksy
  • mlieko
  • puding (ľubovoľná príchuť)
  • cukor
  • vanilkový cukor
  • kyslú smotanu
  • granko na posypanie

Množstvo surovín zámerne neuvádzame, záleží na vás, aké množstvo koláča si chcete pripraviť. Tento koláč je možné pripraviť do plastovej nádoby, malého či veľkého plechu. Na tento recept však boli použité 2 balenia BeBe keksov, 1 liter mlieka, 2 čokoládové pudingy, 2 kyslé smotany, 2 vanilkové cukre, 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru.

Postup:

1. Do ľubovoľnej nádoby naukladáme na spodok BeBe keksy.

IMG_20160205_212343

2. Podľa návodu si uvaríme hustejší puding. Príchuť je ľubovoľná, my sme použili čokoládový, ale môžete použiť napríklad čokoládový zmiešaný s karamelovým. Podľa toho, komu čo chutí.

IMG_20160205_212930

3. Uvarený puding vylejeme na pripravené keksy. Na vrstvu pudingu znovu naukladáme keksy.

IMG_20160205_213959

4. V miske si zmiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom a vylejeme na druhú vrstvu BeBe keksov.

IMG_20160205_214240

5. Vrch môžeme, ale nemusíme posypať grankom. Môžeme použiť aj normálne kakao či strúhanú čokoládu. Hotový koláč prikryjeme a vložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie však na celú noc.

IMG_20160205_214520

Po vychladnutí koláč vyberieme z chladničky, nakrájame a môžeme podávať. Treba však dávať pozor, koláč je veľmi krehký.

IMG_20160206_124849

Prajeme dobrú chuť! 🙂

autorka: Andrea Kršková
foto: autorka

Zdieľajte článok

Komentáre:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.