Kuracia pečienka patrí medzi suroviny, ktoré niektorí ľudia obľubujú, iní ju nenávidia. Ak však patríte do prvej skupiny, určite si vyskúšajte pripraviť tento recept. Je naozaj veľmi jednoduchý a príprava nezaberie viac ako polhodinu.
Na prípravu budeme potrebovať:
- kuraciu pečienku
- cibuľu
- lečo
- olej
- čierne korenie
- červenú papriku
- vegetu
Postup:
1. Kuraciu pečienku si zbavíme blán a nakrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme dozlata na oleji. Potom pridáme nakrájané pečienky a pár minút orestujeme.
3. Pridáme trochu mletej červenej papriky (môže byť aj pikantná), čierneho korenia a vegety. V žiadnom prípade pečienku neosolíme, pretože by stvrdla. Pridáme aj lečo a trochu podlejeme vodou.
4. Necháme niekoľko minút podusiť, kým sa omáčka nezredukuje. Pečienka je hotová vtedy, keď ju prekrojíme a je celá hnedá, aj v strede a je mäkká. Podávame s ryžou, cestovinami, haluškami, vlastne s čímkoľvek, pretože toto jedlo sa hodí k akejkoľvek prílohe. Prajeme dobrú chuť! 🙂
Autorka: Andrea Kršková
Foto: autorka