
Pre našich hladných čitateľov prinášame už tretí internátny recept, ktorý sa v nejednej domácnosti teší veľkej obľube. Často sa snažíme o rýchle a chutné kulinárske špeciality, ktoré by si, samozrejme, vyžadovali investovať čo najmenej peňazí. V tomto čísle vám prinášame recept, ktorý pozostáva z minimálneho počtu prísad, ale výsledok vám zaručene prinesie chutný pôžitok.
Prísady:
0,5 kg zemiakov
soľ
šunka/klobása/slanina (podľa chuti)
Zemiaky očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Na spodnú časť zapekacej misy dáme 3mm hrubú vrstvu soli. Na tento základ poukladáme surové zemiaky, ktoré následne zakryjeme plátkami slaniny, šunky alebo kolieskami klobásy. Takto pripravenú misu prikryjeme a vložíme do mikrovlnnej rúry. Zemiaky pečieme pri výkone 500 W približne 30 minút.
Redakčný tip na servírovanie:
Šťavnaté zemiaky, ktoré úplne nasiaknu chuťou slaniny a klobásy, odporúčame podávať s kyslou kapustou. Prajeme vám dobrú chuť!
autorka článku a fotografie: Sabína Nagyová