Čo môže byť lepším pohladením na dušu ako niečo sladké pod zub. Preto vám prinášame jeden z ďalších úžasných receptov, ktorý nie je náročný na prípravu a poteší vás aj vašich kamarátov či rodinu.
Jablkovo-škoricové muffiny
Už je síce po Vianociach, ale vôňa škorice, ktorá sa vám rozplynie po kuchyni, prinesie pocit, že Vianoce nikdy neskončili. Milovníci jabĺk, škorice alebo len niečoho malého, čo si dajú do tašky a zjete počas prednášky, si prídu na svoje. Pripravte si preto doma túto pochúťku a potešte seba a svojich kamarátov.
Čo budeme potrebovať?
Na 12 porcií: 250 g polohrubej múky
130 g práškového cukru
125 g maslo (Hera)
1 čajová lyžica vanilkového cukru
2 ks vajce
1 čajová lyžica škorice
2 ks jablká
3-5 lyžíc mlieka (podľa hustoty cesta)
1 prášok do pečiva
Postup
1. Prichystáme si všetky ingrediencie, ktoré budeme potrebovať, aby sa nám nestalo, že počas pečenia zistíme, že nám niečo chýba.
2. Rúru rozohrejeme na 165 °C. Vajcia vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Po častiach pridáme múku, rozpustené maslo, prášok do pečiva.
3. Do cesta zamiešame na malé kúsočky nakrájané jablká – môžeme ich aj postrúhať – a škoricu. Premiešame a podľa hustoty cesta pridávame mlieko.
4. Naplníme košíčky cestom a dáme piecť na 20-25 minút na 165 °C. Z redakcie Občasu nečasu vám želáme dobrú chuť.
autorka: Michaela Harabišová
foto: autorka, flickr.com